<a href="https://leklyckan.se/customer/login" target="_blank">Logga in här</a>

Spela mera - Charader

Ett charadspel för hela familjen. Roligt barnspel från Nicotext! Barncharader för små till stora barn!

Artikelnummer: N2
Leverantör: Nicotext

Ett charadspel för hela familjen, passar bra till både den yngre och äldre generationen! 

Spela mera: Charader  är ett underhållande spel som passar både till middagsbjudningen och barnkalaset. Charaderna är uppdelade i fyra olika kategorier som tar upp allt från Pippi Långstrump till svenska ordspråk. På spelkortens baksida finns även enkla illustrationer för de allra minsta. För varje sålt spel planterar Nicotext ett nytt träd. Spelen trycks på FSC®-märkt papper.

EAN: 7350070212036

Provspela spelet här!


Recensioner:
"Roligt spel med utrymme för egna regler som kan anpassas efter vilka som spelar. (...) Plus för många olika och roliga kategorier att ta sig an. (...) Det här är ett spel med hög skrattfaktor och som passar alla. Släpp loss din inre teaterapa och kör."
BÄST I TEST!
Betyg: 5/5
Linköpings-Posten, 7 december 2018

"Kort med charader, på ena sidan är det en bild och på andra sidan finns text som läskunniga barn kan läsa. Under bilden står ordet så att barnen kan ge en ledtråd i form av första bokstaven. Ett mycket roligt spel som går att spela med hur många deltagare som helst."
Betyg: 5 av 5
Tidningen Förskolan, nr 1, 2019

"Bra spel om man vill skratta mycket. (...) Galet och roligt! Man får göra många konstiga charader (...) till exempel göra en zombie som dansar macarena. (...) Väldigt lätt och roligt familjespel. (...) Det är svårt att hålla sig för skratt."
Betyg: 4/5
Kamratposten, nummer 19, december 2018

”Enkelt att förstå och det är alltid kul med charader. (...) Bra att varje kort innehåller fyra charader att välja mellan.”
Aftonbladet Söndag, 15 december 2018

"Charader är alltid knepigt. Det är svårt att hitta en bra balans för deltagarna. Det har Nicotext rådit bot på genom en oerhört genomtänkt variant där varje kort har allt från en bild till svårare meningar att illustrera med kroppen. Just den här blandningen av alternativ på korten gör ”Spela mera: charader” till ett av de bästa charadspelen Umeåguidens testpatrull testat."
Betyg: 5/5
Umeåguiden, 8 december 2018

"Det är inte lätt att göra spel för riktigt små barn. Men här har man lyckats! (...) En skrattfest för barn och vuxna som enkelt kan följa med på resan."
Betyg: 4/5
Västerbottens folkblad, 7 december 2018

"Så enkelt att barn som inte kan läsa kan vara med. De tittar i stället på kortens bilder och försöka gestalta vad de ser. (...) Ett spel som underhåller och triggar såväl fantasi som tankeverksamhet i alla åldrar."
Betyg: 4/5
Expressen, 7 december 2018
 
"Spela mera: Charader är ett ovanligt spel då det är minst lika underhållande för en vuxen som en treåring. Det passar alltså utmärkt passar till både middagsbjudningen och barnkalaset. Charaderna är uppdelade i fyra olika kategorier som tar upp allt från Pippi Långstrump till svenska ordspråk och på spelkortens baksida finns även enkla illustrationer för de allra minsta. Hög underhållningsfaktor som det alltid bli när det handlar om att man skall bjuda på sig själv. Bra kvalitet på korten i ett behändigt format för att ta med sig till vänner och bekanta."
 Betyg: 4/5
Skånska dagbladet, 6 december 2018

"Charader är ett spel som går snabbt att komma in i och som funkar även för barn som inte kan läsa. (...) Varje kort har fem alternativ: två- respektive treordiga charader, ordspråk eller talesätt och en person eller fiktiv karaktär på ena sidan. Den andra sidan innehåller en bild på ett föremål eller djur och kan användas av barn som inte kan läsa än. (...) Bra blandning av enkla charader och klurigare ordspråk och talesätt och personer/karaktärer. (...) Spelet är litet och enkelt att ta med sig, vilket är ett plus."
Betyg: 5/6
Nya Wermlandstidningen, 1 december 2018

"Hur svårt kan det vara att göra en charad på talesättet pengar växer inte på träd? Testa själv! Ibland hysteriskt kul. Passar alla åldrar, på kortens baksida finns illustrationer för de minsta. Ett spel där alla kan vara med höjer betyget."
Betyg: 4
Piteå-tidningen, 1 december 2018

”Charader som passar hela familjen, jättekul och enkelt – dessutom en liten spellåda med kort som är lätt att ta med sig. Charaderna är uppdelade i fyra olika kategorier: två ord, tre ord, ett ordspråk/uttryck eller en kändis/profil. På spelkortens baksida finns även enkla illustrationer för de allra minsta. I speltestargänget fanns ett spann i ålder från 5 år till 70 år. Alla tyckte det var lika kul. Rekommenderas!”
Betyg: 4/5
Västerbottens-Kuriren, 1 december 2018

"En lagtävling där det blir roligast om lagen innehåller allt från treåringar till pensionärer. Extra plus för att det är litet och enkelt att ta med sig."
Betyg: 4/5
Tidningen 7, 29 november 2018

"Charader för både vuxna och barn. (...) För femåringen passade det perfekt med bilder att titta på som hon sedan visade med gester. (...) Charader tillsammans med vuxna lockar inte sällan till skratt, dessutom får man chans att röra på sig mellan middag och efterrätt. Toppen med ett enkelt spel som lätt kan ålderskombineras."
Betyg: 4/5
Tidningen Dagen, 27 november 2018

”Enkelt att förstå och ett upplägg som gör att alla kan delta. Dessutom en blandning av kategorier som gör att alla känner igen sig. (...) Smidigt format på spelet så att det är lätt att ta med sig.”
Värmlands folkblad, 15 december 2018

”Bra familje­spel där alla kan delta och de minsta kan få använda ljud om det blir för svårt.”
Kommunalarbetaren, 12 december 2018

”Alla som vågar släppa loss med medspelarna och göra knäppa grejer inför andra. (...) Inte så konstigt: Charader är såväl lekfullt som utmanande. Bra i den här varianten av spelet att det finns flera charader på vuxensidan av korten (fyra olika kategorier), vilket gör att spelarna får showa länge, och att det faktiskt finns en sida även för barn som inte kan läsa. Alla vuxna i testpatrullen skrattade högt och spelade gärna länge.”
Södermanlands Nyheter, 15 december 2018

”Funkar för alla åldrar och genererar många skratt. (...) De som vill komma igång direkt med ett roligt och engagerande spel.”
Betyg: 4
Icakuriren, 17–21 december 2018